Teamfoto Clever Rioolservice
24/7 bereikbaar bij spoed!
Werkzaam in Apeldoorn, hoofdvestiging Deventer
Zeg vaarwel tegen rioolvliegjes Redactie, 6 januari 2024
Bent u op zoek naar een rioleringsbedrijf omdat u last heeft van rioolvliegjes? In Apeldoorn en de omliggende regio kunt u vertrouwen op Clever Rioolservice!
Clever Rioolservice helpt u als u last heeft van rioolvliegjes in Apeldoorn!

Rioolvliegjes, ook wel aalputmotjes of motmuggen genoemd. Indien er hinder wordt ondervonden van deze rioolvliegjes, kan dit een indicatie zijn van een probleem in de riolering. Als u deze rioolvliegjes signaleert, is het verstandig om direct maatregelen te nemen.

Wat zijn rioolvliegjes?

Met hun geringe grootte van 1,5 tot 7 millimeter zijn ze in staat om door de kleinste openingen uw woning binnen te glippen. Deze insecten hebben behaarde vleugels die groter zijn dan hun lichaam en zijn grijsgoudkleurig. Ze hebben ook twee lange, behaarde voelsprieten op hun kop. Deze kleine vliegjes hebben een korte levensduur van slechts drie weken, maar vermeerderen zich snel.

In rottend organisch afval of stilstaand water worden meestal 100 tot 200 eitjes per keer gelegd door een vrouwtje. Na twee dagen komen de larven tevoorschijn en binnen twee tot zes weken groeien ze uit tot volwassen rioolvliegjes. Hoewel ze 'vliegjes' worden genoemd, vliegen ze niet goed. Ze kruipen meestal rond en rusten in de buurt van leidingen.

Overdag zijn ze rustig, maar 's avonds en 's nachts worden ze actief en voeden ze zich met rottend materiaal, bacteriën en schimmels. In de meeste gevallen is een probleem met de riolering, met name bij kapotte leidingen, de belangrijkste reden voor het hebben van een rioolvliegjesplaag in uw huis. Gewoonlijk worden deze insecten aangetrokken door lekkende gootstenen of verstopte toiletten.

Wat kunt u doen om rioolvliegjes te laten verdwijnen?

Het is van essentieel belang om de broedplaatsen te vinden om een plaag op te lossen, meestal in stilstaand water of verrot organisch afval. Het is van groot belang om snel te handelen en zelf maatregelen te nemen, zoals het verwijderen van stilstaand water, het schoonmaken van de afvoer en het controleren op lekkages. Het is mogelijk om bij reparaties professionele hulp in te schakelen om het probleem op te lossen.

Meestal worden broedplaatsen aangetroffen op plekken die in verbinding staan ​​met de riolering, zoals verstopte of lange tijd niet gebruikte afvoeren. Buiten het huis zijn er ook andere locaties waar broedplaatsen kunnen ontstaan, zoals beerputten, dakgoten, regenpijpen en drinkbakken. Het handhaven van goede hygiëne is van groot belang om te voorkomen dat er een rioolvliegjesfamilie ontstaat.

Neem direct actie om rioolproblemen te verhelpen, sluit open leidingen af, verwijder organisch afval en zorg ervoor dat afvalbakken goed zijn afgesloten. Een andere handige tip is om regelmatig de dakgoten schoon te maken en de afvoeren door te spoelen met heet water en zuiveringszout. Het is essentieel om voedsel dat ermee in aanraking komt direct weg te gooien.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 0570 217 512

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over Clever Rioolservice

Ons toegewijde team is gespecialiseerd in een breed scala aan ontstoppingsdiensten, waarmee we u volledig kunnen ontzorgen. Denk hierbij aan het deskundig ontstoppen van diverse installaties in uw woning, zoals toiletten, rioleringen, wastafels, gootstenen, regenpijpen, vaatwassers, doucheputjes, drogers en baden. Onze specialisten beschikken over diepgaande kennis en geavanceerde hulpmiddelen om deze problemen efficiënt en duurzaam voor u op te lossen.


Heeft u last van een onaangename geur in uw woning, zonder duidelijke oorzaak? Ons team biedt uitgebreide rioolinspectiediensten aan. Met behulp van geavanceerde camera-apparatuur kunnen we uw rioolsysteem grondig onderzoeken en het probleem nauwkeurig lokaliseren, zonder enige schade aan te richten. Nadat het probleem is geïdentificeerd, kan onze expert direct overgaan tot een doeltreffende oplossing.


Bovendien zijn we niet alleen beperkt tot ontstoppingsdiensten; we bieden ook hoogwaardige rioolrenovaties aan. Of het nu gaat om het herstellen van beschadigde leidingen, het vernieuwen van verouderde rioleringssystemen of het uitvoeren van preventief onderhoud, wij hebben de expertise en ervaring om aan al uw riool gerelateerde behoeften te voldoen.


Kies voor onze uitgebreide dienstverlening en ervaar de professionele aanpak waarmee wij uw sanitair en riolering in optimale staat houden.