Teamfoto Clever Rioolservice
24/7 bereikbaar bij spoed!
Werkzaam in Apeldoorn, hoofdvestiging Deventer
Oorzaken van rioolstank Redactie, 29 december 2023
Als ervaren rioleringsbedrijf, helpen wij u zo van uw rioolstank af in Apeldoorn!

Als je een onaangename rioolgeur in huis ruikt, kan dit wijzen op een probleem met de rioolleidingen. Indien gewenst kunt u controleren of er een verstopping is in een van de afvoeren of de sifons. Door het reinigen van de sifons kunt u mogelijk de geur laten verdwijnen. Als de geur aanhoudt, kan er echter een lek in het rioolstelsel zijn.

Het is verstandig om direct een gekwalificeerd bedrijf voor rioolontstopping in te schakelen om het probleem te achterhalen en te verhelpen, om verdere schade te voorkomen. Ze zijn goed getraind, hebben uitgebreide ervaring en maken gebruik van moderne apparatuur om de werkzaamheden veilig en efficiënt uit te voeren. Het probleem wordt voor u opgelost zonder dat u zelf de handen uit de mouwen hoeft te steken.

De verschillende redenen achter de rioolgeur

In uw woning kunnen er verschillende oorzaken zijn voor stankoverlast, waar een rioleur meestal onderscheid maakt tussen permanente en tijdelijke stankoverlast. Veel voorkomende oorzaken voor rioollucht in huis zijn:Het kan zijn dat de riolering in uw woning beschadigd of verzakt is door werkzaamheden, met als gevolg dat er scheuren ontstaan in de riolering en rioollucht in uw woning kan komen.

Verstopping in de leidingen als oorsprong van de geur

De meest voorkomende oorzaak van een rioollucht in huis is een verstopping in leidingen of afvoerputjes. Als het water niet goed wegloopt in uw doucheputje of vaatwasser, kan er sprake zijn van een verstopte leiding. Een slechte afvoer kan ervoor zorgen dat ongewenste luchtjes in uw huis blijven hangen doordat het water niet goed wordt afgevoerd.

Het is ook mogelijk dat het riool zelf, in plaats van een leiding, geblokkeerd is. raag in dat geval je buren of zij ook last hebben van een verstopt riool. Indien dit juist is, kunt u contact opnemen met uw gemeente voor verdere ondersteuning.

Is er een mogelijk lek ontdekt in uw afvoerleidingen?

Als er een lek is in uw afvoer, kan verontreinigd water en de daarmee gepaard gaande vieze geur uw huis betreden. Dit kan leiden tot vervelende geur en uiteindelijk tot schade door water. Om deze reden is het van groot belang om een gekwalificeerd rioleringsbedrijf in te schakelen om schade te voorkomen.

Zorg ervoor dat u de afvoer van uw woning goed kunt ventileren

Het is van cruciaal belang dat uw afvoer goed geventileerd wordt. Dit wordt meestal geregeld door middel van een pijp die naar het dak van uw huis leidt. Als deze pijp niet goed is aangesloten of verstopt zit, kan de nare rioolgeur uw huis binnendringen.

Zorg ervoor dat de afvoerpijp goed functioneert door hem regelmatig te gebruiken

Met behulp van een waterslot, ook bekend als stankslot of sifon, wordt voorkomen dat de rioollucht door de afvoer van de wc naar boven komt. Wanneer een afvoer een lange tijd niet wordt gebruikt, kan het waterslot opdrogen, waardoor de rioollucht ongehinderd uw huis kan infiltreren. Als u wilt voorkomen dat dit gebeurt, is het aan te raden om geregeld water door de afvoeren te laten stromen.

Voorkom rioolstank

Een onaangename geur in uw woning kan verschillende oorzaken hebben. Verstoppingen worden vaak veroorzaakt door achtergebleven etensresten, zeepresten of aangekoekt vuil. Om verstoppingen te voorkomen, is het raadzaam om regelmatig uw afvoerputjes schoon te maken.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 0570 217 512

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over Clever Rioolservice

Ons toegewijde team is gespecialiseerd in een breed scala aan ontstoppingsdiensten, waarmee we u volledig kunnen ontzorgen. Denk hierbij aan het deskundig ontstoppen van diverse installaties in uw woning, zoals toiletten, rioleringen, wastafels, gootstenen, regenpijpen, vaatwassers, doucheputjes, drogers en baden. Onze specialisten beschikken over diepgaande kennis en geavanceerde hulpmiddelen om deze problemen efficiënt en duurzaam voor u op te lossen.


Heeft u last van een onaangename geur in uw woning, zonder duidelijke oorzaak? Ons team biedt uitgebreide rioolinspectiediensten aan. Met behulp van geavanceerde camera-apparatuur kunnen we uw rioolsysteem grondig onderzoeken en het probleem nauwkeurig lokaliseren, zonder enige schade aan te richten. Nadat het probleem is geïdentificeerd, kan onze expert direct overgaan tot een doeltreffende oplossing.


Bovendien zijn we niet alleen beperkt tot ontstoppingsdiensten; we bieden ook hoogwaardige rioolrenovaties aan. Of het nu gaat om het herstellen van beschadigde leidingen, het vernieuwen van verouderde rioleringssystemen of het uitvoeren van preventief onderhoud, wij hebben de expertise en ervaring om aan al uw riool gerelateerde behoeften te voldoen.


Kies voor onze uitgebreide dienstverlening en ervaar de professionele aanpak waarmee wij uw sanitair en riolering in optimale staat houden.