Teamfoto Clever Rioolservice
24/7 bereikbaar bij spoed!
Werkzaam in Apeldoorn, hoofdvestiging Deventer

Afvoer ontstoppen Apeldoorn

Het is soms mogelijk om zelf een rioolverstopping op te lossen. Er zijn verschillende manieren beschikbaar hiervoor. Het is echter van belang om eerst duidelijkheid te krijgen over de locatie van de verstopping. U hebt opgemerkt dat er een verstopping is omdat het water niet goed of helemaal niet wegloopt. Het is handig om dit ook bij andere afvoeren te controleren om te zien of het probleem alleen bij deze specifieke afvoer ligt of dat het elders ook voorkomt. Als het water goed doorstroomt bij de andere afvoeren, duidt dit op een specifiek probleem bij deze afvoer. Als het water echter ook bij de andere afvoeren niet goed doorloopt, is het verstandig om Clever Rioolservice te benaderen.

Wanneer er een dieperliggend probleem in de afvoer optreedt, zou u mogelijk een borrelend geluid kunnen waarnemen in de afvoer en bij het doorspoelen van het toilet. Bij een totale verstopping kan het voorkomen dat het probleem niet bij u ligt maar bij de gemeente. Controleer echter eerst de erfscheidingsput alvorens met zekerheid te kunnen zeggen waar het probleem ligt. Wanneer u de positie van deze put kent, kunt u deze inspecteren. Als er water in de scheidingsschacht aanwezig is, ligt het probleem bij de gemeente. Als de put echter droog is, duidt dit op een probleem in uw rioolsysteem.

Bij een verstopte afvoer bent u bij Clever Rioolservice aan het juiste adres!

Zelf de afvoer ontstoppen

Wanneer u geconfronteerd wordt met een verstopte riool, kunt u zelf proberen dit te verhelpen. Er bestaan verschillende methoden om dit te doen, bijvoorbeeld met behulp van een plopper of soda. Plaats de plopper op de afvoer en maak langzame, maar krachtige bewegingen van boven naar beneden, herhaal dit een aantal keer. Maak de afvoer schoon door er een emmer water doorheen te spoelen. Hierdoor kunt u ook testen of de ontstopping succesvol verwijderd is.

Als u te maken heeft met milde verstoppingen, kunt u soda gebruiken om het probleem op te lossen. Kook eerst een volle waterkoker en giet het hete water voorzichtig in de afvoer. Dit zal het hardnekkige vuil helpen losweken. Doe een half kopje soda in de afvoer en verdeel het goed. Voeg vervolgens een kopje azijn toe aan de soda. Deze combinatie zal een sterke reactie teweegbrengen. Laat het mengsel ongeveer vijftien minuten staan. Zet nogmaals een volle waterkoker aan en giet het water, zodra het gekookt is, door de afvoer. Dit zorgt ervoor dat de afvoer weer vrijgemaakt wordt van eventuele overblijfselen en geeft direct aan of het succesvol is geweest.

Hulp inschakelen bij een verstopte afvoer in Apeldoorn

Wanneer het zelf ontstoppen van de afvoer niet het gewenste resultaat heeft opgeleverd of als u het liever aan de professional overlaat, kunt u ons contacteren. Wij zorgen ervoor dat elke ontstopping voor u wordt verholpen door gebruik te maken van verschillende methoden en onze geavanceerde apparatuur. Door te bellen naar 0570 217 512 kunt u ons inschakelen. Wij staan klaar om u verder te helpen en de verstopping zo snel mogelijk op te lossen.


Clever Rioolservice staat voor u klaar in Apeldoorn
Over ons

Ons toegewijde team is gespecialiseerd in een breed scala aan ontstoppingsdiensten, waarmee we u volledig kunnen ontzorgen. Denk hierbij aan het deskundig ontstoppen van diverse installaties in uw woning, zoals toiletten, rioleringen,... Lees verder

Snel een medewerker spreken? Bel 0570 217 512

Wij helpen u graag verder!

Zoeken

Gratis offerte voor ontstoppen afvoer?

Over Clever Rioolservice

Ons toegewijde team is gespecialiseerd in een breed scala aan ontstoppingsdiensten, waarmee we u volledig kunnen ontzorgen. Denk hierbij aan het deskundig ontstoppen van diverse installaties in uw woning, zoals toiletten, rioleringen, wastafels, gootstenen, regenpijpen, vaatwassers, doucheputjes, drogers en baden. Onze specialisten beschikken over diepgaande kennis en geavanceerde hulpmiddelen om deze problemen efficiënt en duurzaam voor u op te lossen.


Heeft u last van een onaangename geur in uw woning, zonder duidelijke oorzaak? Ons team biedt uitgebreide rioolinspectiediensten aan. Met behulp van geavanceerde camera-apparatuur kunnen we uw rioolsysteem grondig onderzoeken en het probleem nauwkeurig lokaliseren, zonder enige schade aan te richten. Nadat het probleem is geïdentificeerd, kan onze expert direct overgaan tot een doeltreffende oplossing.


Bovendien zijn we niet alleen beperkt tot ontstoppingsdiensten; we bieden ook hoogwaardige rioolrenovaties aan. Of het nu gaat om het herstellen van beschadigde leidingen, het vernieuwen van verouderde rioleringssystemen of het uitvoeren van preventief onderhoud, wij hebben de expertise en ervaring om aan al uw riool gerelateerde behoeften te voldoen.


Kies voor onze uitgebreide dienstverlening en ervaar de professionele aanpak waarmee wij uw sanitair en riolering in optimale staat houden.


Bouwgarant,VCA,VGO-keur,KOMO,Erkend leerbedrijf,DUBO Keur,Keurmerk ConsuBeter