Teamfoto Clever Rioolservice
24/7 bereikbaar bij spoed!
Werkzaam in Apeldoorn, hoofdvestiging Deventer

Rioolvliegjes bestrijden in Apeldoorn

Ziet u ineens kleine zwarte vliegjes verschijnen in uw badkamer, toilet of kruipruimte? Indien er rioolvliegjes omhoog komen, is de kans groot dat er een rioolprobleem is. Om overlast te voorkomen, is het belangrijk om snel actie te ondernemen tegen deze vervelende, hardnekkige vliegjes.

Wat zijn rioolvliegjes

De bron van de rioolvliegjes bevindt zich meestal in het riool, zoals de naam al aangeeft. De vliegjes overleven door zich te voeden met vocht en rottend afval, en ze kunnen maar liefst 200 eitjes per dag leggen. Voordat u de rioolvliegjes kunt bestrijden, moet u eerst het onderliggende rioolprobleem aanpakken. Anders zullen de vliegjes blijven terugkomen.

Bent u op zoek naar een rioleringsbedrijf omdat u last heeft van rioolvliegjes? In Apeldoorn en de omliggende regio kunt u vertrouwen op Clever Rioolservice!
Clever Rioolservice helpt u als u last heeft van rioolvliegjes in Apeldoorn!

Waar komen rioolvliegjes vandaan

Rondom voedingsrijk stilstaand water, zoals rioolwater met bacteriën, kunt u vaak rioolvliegjes vinden. Deze locaties zijn perfect voor de vliegjes om hun eitjes te leggen. Rioolvliegjes kunnen buiten het riool soms aanwezig zijn in vuilnisbakken, verstopte hemelwaterafvoeren, vochtige hoeken of kieren, vochtige plekken in schuren of garages en putjes.

Snel actie ondernemen

Het is belangrijk om de rioolvliegjes te bestrijden vanwege verschillende redenen. Realiseer u dat de rioolvliegjes niet automatisch verdwijnen en gezondheidsproblemen met zich meebrengen vanuit het riool. Daarnaast vermeerderen deze vliegjes zich enorm snel, waardoor de plaag alleen maar toeneemt. Voordat u de vliegjes kunt aanpakken, is het van belang om te weten wat het rioolprobleem precies is en waar de eitjes zich bevinden.

Vaak zijn deze eitjes te vinden in de buurt van een lekkage of verstopping in het riool, let dus goed op toiletten en afvoerputjes. Als u wilt weten of u de juiste afvoer heeft, kunt u s avonds de afvoer afplakken met een stukje tape. Zorg ervoor dat u een beetje ruimte overlaat, zodat er licht de afvoer in kan. Als er vliegjes zitten, zullen ze omhoog vliegen en vastplakken aan het tape. Wanneer de vliegjes zich vooral ophopen in een bepaalde hoek of kier, kunt u ook gebruik maken van de plakbandtest.

Als u geen oplossing heeft om de rioolvliegjes zelf te bestrijden, dan is de kans groot dat u er niet van af komt. Het rioolprobleem moet eerst worden opgelost voordat de vliegjes zullen verdwijnen. In gevallen als deze bieden wij graag onze hulp aan. Neem contact op met Clever Rioolservice via 0570 217 512 voor een blijvende oplossing.

Over rioolvliegjes

Rioolvliegjes zijn kleine zwarte vliegjes die zich voornamelijk in het riool bevinden.

Rioolvliegjes komen naar boven als gevolg van rioolproblematiek. Ze bevinden zich in het riool omdat ze leven rondom voedingsrijk stilstaand water met veel bacteriën. Andere plekken waar rioolvliegjes soms voorkomen zijn; vuilnisbakken, vochtige kieren of hoeken, putjes, verstopte hemelwaterafvoer en vochtige plekken in schuren of garages.

Rioolvliegjes kunnen 200 eitjes per dag leggen en komen vaak voor in grote plagen. Wegens deze snelle voortplanting wordt aangerand direct actie te ondernemen tegen de vliegen.

Gebruik kokend water met azijn en ontstoppingsmiddel om de verstopping te verhelpen en de eitjes te doden. Je moet ook de levende vliegen verdelgen, anders blijven ze eitjes leggen. Om definitief van de vliegjes af te komen is het noodzakelijk dat het rioolprobleem wordt opgelost.

Er zijn een aantal redenen om rioolvliegjes te bestrijden. Zo verdwijnen ze niet vanzelf en brengen ze mogelijke gezondheidsproblemen met zich mee vanuit het riool. Daar komt bij dat deze vliegjes zich enorm snel voortplanten, waardoor de plaag alleen maar toeneemt. De plaag kan niet worden opgelost als men niet ook met her rioolprobleem aan de gang gaat.

Om de vliegjes te bestrijden moet u eerst weten wat het rioolprobleem is en waar de eitjes liggen. Meestal liggen deze eitjes in de buurt van een lekkage of verstopping in de riolering, let daarom goed op toiletten en afvoerputjes. Als u zeker wilt weten of u de juiste afvoer heeft, kunt u s avonds de afvoer afplakken met een stukje tape waarbij u een beetje ruimte overlaat zodat er licht de afvoer in kan, als hier vliegjes zitten zullen die omhoog vliegen en vastplakken aan het tape. Als de vliegjes veel in een bepaalde hoek of kier zitten, kunt u ook de plakbandtest uitvoeren.

Heeft u hulp nodig met het oplossen van de oorzaak van rioolvliegjes overlast? Neem dan vrijblijvend contact op met Clever Rioolservice via 0570 217 512 of via onderstaand offerte formulier.


Clever Rioolservice staat voor u klaar in Apeldoorn
Over ons

Ons toegewijde team is gespecialiseerd in een breed scala aan ontstoppingsdiensten, waarmee we u volledig kunnen ontzorgen. Denk hierbij aan het deskundig ontstoppen van diverse installaties in uw woning, zoals toiletten, rioleringen,... Lees verder

Snel een medewerker spreken? Bel 0570 217 512

Wij helpen u graag verder!

Zoeken

Gratis offerte voor rioolvliegjes bestrijden?

Over Clever Rioolservice

Ons toegewijde team is gespecialiseerd in een breed scala aan ontstoppingsdiensten, waarmee we u volledig kunnen ontzorgen. Denk hierbij aan het deskundig ontstoppen van diverse installaties in uw woning, zoals toiletten, rioleringen, wastafels, gootstenen, regenpijpen, vaatwassers, doucheputjes, drogers en baden. Onze specialisten beschikken over diepgaande kennis en geavanceerde hulpmiddelen om deze problemen efficiënt en duurzaam voor u op te lossen.


Heeft u last van een onaangename geur in uw woning, zonder duidelijke oorzaak? Ons team biedt uitgebreide rioolinspectiediensten aan. Met behulp van geavanceerde camera-apparatuur kunnen we uw rioolsysteem grondig onderzoeken en het probleem nauwkeurig lokaliseren, zonder enige schade aan te richten. Nadat het probleem is geïdentificeerd, kan onze expert direct overgaan tot een doeltreffende oplossing.


Bovendien zijn we niet alleen beperkt tot ontstoppingsdiensten; we bieden ook hoogwaardige rioolrenovaties aan. Of het nu gaat om het herstellen van beschadigde leidingen, het vernieuwen van verouderde rioleringssystemen of het uitvoeren van preventief onderhoud, wij hebben de expertise en ervaring om aan al uw riool gerelateerde behoeften te voldoen.


Kies voor onze uitgebreide dienstverlening en ervaar de professionele aanpak waarmee wij uw sanitair en riolering in optimale staat houden.


VCA,KAD,EVM,CPMV,KOMO,Erkend leerbedrijf,TUV NORD,Keurmerk Plaagdiermanagement Bedrijven (KPMB),IPM Houtbescherming,CEPA,Keurmerk ConsuBeter