Teamfoto Clever Rioolservice
24/7 bereikbaar bij spoed!
Werkzaam in Apeldoorn, hoofdvestiging Deventer
Aanwijzen van een kapotte afvoerpijp en uw maatregelen Redactie, 6 maart 2024
Bij een verstopte afvoer bent u bij Clever Rioolservice aan het juiste adres!

Een goed werkend riool is onmisbaar in elk huis. Maar soms kunnen er problemen ontstaan waardoor het beschadigd raakt. Hoe herkent u dit symptoom? En welke vervolgstappen moeten worden genomen?In deze blogpost worden verschillende symptomen van een beschadigd riool besproken, met mogelijke oplossingen om direct in actie te komen indien nodig.

Hoe u een kapotte riool kunt identificeren

Er zijn een aantal problemen die een signaal kunnen zijn voor een kapotte riolering. Er treden lichte problemen op zoals stankoverlast en borrelende afvoerputjes, maar ook vervelende problemen zoals verstoppingen. Als deze problemen elk jaar voorkomen, hoeft u niet direct te denken aan een kapot riool. Als de problemen blijven voortduren, is het raadzaam om een rioolinspectie te laten uitvoeren.

Bij verstoppingen is er ook kans op een totaalverstopping die te herkennen is aan overstromingen bij de afvoerputjes in uw huis. Dit wijst ook op een kapotte riolering. Ongeveer 20% van alle gevallen van verstopping hebben een kapot riool als oorzaak. Indien u een kelder heeft, kunnen bij een kapotte riolering water of schimmel optreden in de kelder zelf of in de kruipruimte. In deze situaties is een inspectie of reparatie noodzakelijk.

Wat brengt een kapot riool met zich mee?

Er zijn verschillende oorzaken voor het beschadigen van een riool. Zowel interne als externe factoren zijn hierbij betrokken. De slijtage door ouderdom of een fout in de ophanging van het riool kan leiden tot problemen. Ook schade door slecht weer is een risicofactor. Bij een toename van druk op het riool is er een mogelijkheid dat het begint te scheuren.

Het riool kan van de gevel afscheuren of binnenin barsten door druk op het systeem. Wortelgroei en corrosie kunnen eveneens leiden tot een defect riool. Het is verstandig om in deze gevallen een inspectie van het riool uit te voeren voordat met de reparaties gestart wordt.

Waarom moet ik mijn riool laten inspecteren?

Er zijn specialisten die beschikken over geavanceerde hulpmiddelen om een gebrekkig riool te kunnen opmerken. Door een grondige inspectie van het riool te laten uitvoeren, krijgt u een duidelijk beeld van waar het probleem zich bevindt en wat er moet gebeuren. Er zijn twee mogelijkheden voor een inspectie, door middel van een rioolcamera of met rookdetectie.

Een gespecialiseerde camera, de riooldetectiecamera, wordt ingezet om het riool te bekijken en problemen op te sporen. Het rookdetectie-apparaat in het riool spuit rook en bekijkt vervolgens waar die rook op specifieke locaties in de riolering verdwijnt. De plekken waar de rook niet meer zichtbaar is, kunnen wijzen op een mogelijk lek in het riool.

U kunt een inspectie of herstel van uw riool laten uitvoeren

Denkt u dat uw riool defect is? Of heeft u geregeld last van problemen met uw riolering?Daar kunnen wij bij helpen! Neem contact op met Clever Rioolservice via 0570 217 512 en plan een afspraak in. Wij zijn er om u te ondersteunen met inspectie of reparatie.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 0570 217 512

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over Clever Rioolservice

Ons toegewijde team is gespecialiseerd in een breed scala aan ontstoppingsdiensten, waarmee we u volledig kunnen ontzorgen. Denk hierbij aan het deskundig ontstoppen van diverse installaties in uw woning, zoals toiletten, rioleringen, wastafels, gootstenen, regenpijpen, vaatwassers, doucheputjes, drogers en baden. Onze specialisten beschikken over diepgaande kennis en geavanceerde hulpmiddelen om deze problemen efficiënt en duurzaam voor u op te lossen.


Heeft u last van een onaangename geur in uw woning, zonder duidelijke oorzaak? Ons team biedt uitgebreide rioolinspectiediensten aan. Met behulp van geavanceerde camera-apparatuur kunnen we uw rioolsysteem grondig onderzoeken en het probleem nauwkeurig lokaliseren, zonder enige schade aan te richten. Nadat het probleem is geïdentificeerd, kan onze expert direct overgaan tot een doeltreffende oplossing.


Bovendien zijn we niet alleen beperkt tot ontstoppingsdiensten; we bieden ook hoogwaardige rioolrenovaties aan. Of het nu gaat om het herstellen van beschadigde leidingen, het vernieuwen van verouderde rioleringssystemen of het uitvoeren van preventief onderhoud, wij hebben de expertise en ervaring om aan al uw riool gerelateerde behoeften te voldoen.


Kies voor onze uitgebreide dienstverlening en ervaar de professionele aanpak waarmee wij uw sanitair en riolering in optimale staat houden.