Wordt u geconfronteerd met een lek in uw rioleringssysteem

Wordt u geconfronteerd met een lek in uw rioolleidingen?Dergelijke situaties kunnen leiden tot ernstige problemen, zowel op het vlak van gezondheid als financiën. Het is doorgaans de vieze geur die verspreid wordt die wijst op een lekke afvoer.

Hoe kunt u vaststellen dat uw rioolleiding lekt?

Indien u een onaangename geur ruikt, kan dit duiden op een probleem in uw rioleringssysteem. Het kan echter ook zijn dat u de riolering ruikt van uw buren waar een lekke riolering is. Wanneer u een natte plek op de vloer ziet, kan dit duiden op een lekkage in uw riolering.

Wat kunnen oorzaken zijn van een lek in uw riolering?

Een rioleringssysteem heeft meestal een levensduur van 20-25 jaar. Desalniettemin kan het uitvoeren van regelmatig onderhoud aan het rioolsysteem van invloed zijn op de levensduur ervan. Rioleringsdefecten worden vaak veroorzaakt door onvoldoende of slecht onderhoud.

Kunnen er ziektes ontstaan door een rioollek?

Het is van groot belang om te begrijpen dat rioleringsproblemen niet alleen uw gezondheid in gevaar kunnen brengen, maar ook die van anderen. Bij een lek in uw riool is er sprake van direct contact met besmet afvalwater, wat schadelijk kan zijn voor de gezondheid. Zowel uw buren als uw huisdieren kunnen in gevaar zijn wanneer zij in aanraking komen met het afvalwater.

Heeft u last van een lek in uw riool?

In geval van een lekkage in uw rioolsysteem, is het van groot belang om onmiddellijk een vakman in te schakelen die gespecialiseerd is in riolering. Hierdoor beperkt u de kans op schade aan uw woning tot een minimum. Er zijn meerdere oplossingen beschikbaar voor het oplossen van een lekkage in uw riolering.

Voor het duurzaam repareren van specifieke delen van het riool kunt u kiezen voor relining. Met behulp van relining kunnen specifieke delen van het riool gerepareerd worden zonder dat er een volledige renovatie nodig is. Er wordt dan een soort sok in de rioleringsbuis gezet zodat de lekkage is opgelost.

Een alternatieve keuze is om het beschadigde deel te vervangen. Indien het lek echter herhaaldelijk voorkomt of als het riool al oud is. Dan is het raadzaam om te opteren voor een rioolvernieuwing.

Snel een medewerker spreken? Bel 0570 217 512

Wij helpen u graag verder!

Misschien ook interessant..

> Een gootsteen die verstopt is
> Aanwijzen van een kapotte afvoerpijp en uw maatregelen
> Zeg vaarwel tegen rioolvliegjes
> Oorzaken van rioolstank